Striepersgatse uitnodiging voor optocht 

VALKENSWAARD – Een van de hoogtepunten tijdens carnaval is de optocht. Door allerlei coronaperikelen en een verminderde interesse in carnaval, zijn er al meerdere gemeenten waar de jaarlijkse stoet niet doorgaat. Bijvoorbeeld in Teutengat, waar de optocht ‘vanwege te weinig aanmeldingen’ is afgelast. Als het aan Striepersgat ligt, komen de Bergeijkse wagenbouwers en groepen naar Valkenswaard.  

Ron Hoogmoet, President van de Stichting Carnavalsviering Striepersgat: “Ook wij merken dat de animo om een wagen te bouwen voor de optocht minder wordt. Dit heeft inderdaad te maken met twee jaar geen carnaval in verband met corona, maar ook met het feit dat het aantal leden binnen de Striepersgatse verenigingen is teruggelopen. Dus zijn er minder mensen beschikbaar die een wagen willen maken of met een groep willen deelnemen.” Toch is in Striepersgat besloten om de optocht wél te laten doorgaan. Nieuw is hierbij dat de jeugdoptocht is geïntegreerd in de Grote Optocht. 

“En we willen de buitendorpse wagenbouwers, loopgroepen, individuelen en muziekgezelschappen een podium geven, door op zondag hier deel te nemen”, zegt Hoogmoet. “Er is reeds een mail de deur uit naar de omliggende dorpen. Ook naar die plaatsen waar de optocht (nog) wel wordt gehouden. Daarnaast zoeken we graag de publiciteit via de dag- en weekbladen en de sociale media, om ook op die manier mensen te interesseren voor de Striepersgatse optocht. Natuurlijk voor onszelf, om meer volume te krijgen, maar ook voor de buitendorpse bouwers. Zodat zij toch hun creatie aan het grote publiek kunnen laten zien.” 

Voor meer informatie: optocht@striepersgat.nl