Zaterdag Rood-Wit’67/Plus – SV Budel

BUDEL-DORPLEIN – Op zondag 19 juni 2022 moest Rood-Wit’67/Plus een promotiewedstrijd spelen FC Roerdalen. De Roodwitters wonnen die wedstrijd en promoveerden naar de 4e klasse. Direct na afloop werd al gesproken over de derbywedstrijden en dan vooral de wedstrijd thuis tegen SV Budel. 

Zaterdag (aanvang 15.00 uur) is het dan zover. Voor beide teams een belangrijke wedstrijd: Rood-Wit’67/Plus staat op de 2e plaats van onderen en SV Budel staat bovenaan de ranglijst met 3 punten voorsprong. De Roodwitters willen niet degraderen en SV Budel wil graag kampioen worden. De eerste wedstrijd eindigde in een verdiende 3 – 0 overwinning voor SV Budel. De laatste wedstrijd voor de winterstop was voor beiden op 

11 december. Hoe komen beide teams uit de winterstop? De Roodwitters hebben goed door kunnen trainen en hebben enkele vriendschappelijke wedstrijden gespeeld. De wil om niet te degraderen is groot.    

Deze derbywedstrijd zal ook nog een feestelijk tintje krijgen. Carnavalsverenigingen De Heiknuuters, De Buulder Buk en De Toeters zullen aanwezig zijn en de prinsen zullen de aftrap verzorgen. Om iedereen te vermaken zal de derde helft muzikaal in de kantine omlijst worden door een deejay.

Voor bij de foto:

Rood-Wit’67 –  SV Budel: 9 maart 1980. Het was toen een wedstrijd die om de koppositie in de 3e klasse ging. Rood-Wit’67 stond fier aan kop met 4 punten voorsprong op SV Budel. SV Budel moest dus winnen. Het werd een heel aantrekkelijke wedstrijd voor de 3.500 toeschouwers (zie foto) met als eindresultaat een gelijkspel 2 – 2. Hopelijk wordt het nu ook aantrekkelijk en spannend.