Club Special: Stijn Meuris, over de songteksten van Noordkaap

PELT- Op zaterdag 11 februari komt Stijn Meuris naar CC Palethe. Hij brengt een muzikale lezing over de songteksten van Noordkaap. Hoe druk wàs het eigenlijk in Leuven? Stond Panamarenko echt altijd achteraan en wat deed ie daar? Wat is het layout-voordeel van ‘Van God Los’ en waarom per se ‘U’ in plaats van ‘jou’? Dit en nog veel meer vragen stelden veel mensen de afgelopen decennia aan Noordkaap/Monza-zanger en – tekstschrijver Stijn Meuris. Dat leidde in 2015 tot het boek ‘Tekst & Uitleg’ (Lannoo), waarin Meuris al zijn songteksten tot dusver aan de linkerzijde oplijstte, en ze aan de rechterzijde verklaarde. Niet zelden met een zelfkritische noot om een en ander te relativeren. Of wist je dat er een taalfout én een denkfout zaten in de tekst van ‘Satelliet Suzy’? In een avondvullende voorstelling met tekst, uitleg en muziek laveert Meuris doorheen tientallen anekdotes over herinneringen en ergernissen aan zijn eigen tekstmateriaal. Met veel humor en relativeringsvermogen, her en der met trots en met de gedachte: ‘Tiens, dat was zeker niet slecht’. De voorstelling start om 20.30 uur. CC Palethe is gelegen aan de Jeugdlaan 2 in Pelt. Meer informatie en tickets via www.palethe.be 

Foto Jimmy Kets