Je hoeft geen steek op te zetten om te steunen of helpen

BUDEL – Het carnaval is aan alle kanten zichtbaar. Niet alleen in het Bokkenriek Buul, maar overal wordt er door veel mensen knetterhard gewerkt om carnaval te organiseren. Zeker met een toename aan wet- en regelgeving is dat niet altijd even gemakkelijk. Maar de feestjes, activiteiten voor jong en oud, voor de gemeenschap waarin we samen er iets van proberen te maken zijn te mooi om niet te organiseren. Gelukkig kan c.v Buulder Buk altijd beroep doen op een grote schare aan vrijwilligers. Vooral achter de schermen wordt veel werk verzet. En dat gebeurd ook door mensen die je tijdens de activiteiten niet met een steek of kleding van c.v. Buulder Buk ziet rondlopen. Gelukkig maar, want alleen met dat kleine clubje zou het simpelweg niet mogelijk zijn om activiteiten zoals de Buulse Zittingen, Jeugdbontemiddag en natuurlijk de twee optochten te organiseren voor de Buulse Gemeenschap. Op veel fronten worden handjes toegestoken. Maar we realiseren ons ook dat we soms wel eens een paar extra handen kunnen gebruiken. Daarom via HAC Weekblad een oproep aan iedereen die denkt dat hij of zij iets voor carnaval in Buul kan betekenen om zich aan te melden. Doe dat met een mail of berichtje naar info@buulderbuk.nl of spreek ons gewoon aan tijdens een van die activiteiten de komende weken.

We kunnen echt nog wel mensen gebruiken bij bijvoorbeeld de organisatie van de Jeugdbontemiddag, Buulse Zittingen op en achter het podium, optochtbegeleiding, verkeersregelaars bij allerlei activiteiten, klaarzetten van de zaal, onderhoud en gereed maken Prinsenwagen, organisatie binnen diverse commissies, vervullen van representatieve taken en bestuurstaken en nog heel veel meer wat zo snel niet te bedenken is. Kortom, heb je altijd al getwijfeld of je iets zou kunnen betekenen, denk jij een positieve bijdrage aan carnaval in Buul te kunnen leveren dan ben je meer dan welkom. En meelopen kan eigenlijk al direct bij elke activiteit die we nog hebben voor het aswoensdag is. En na deze zwarte kruisjesdag gaan we gewoon weer aan de slag voor een nieuw seizoen. Ook dan ben je van harte welkom. Je hoeft hierbij niet per definitie een taak te kiezen waar je een steek bij op gaat zetten, en een steekje los kan soms ook geen kwaad om creatieve processen te kunnen stimuleren. Wil je toch steunen en niet actief aan de slag gaan, dan kun je altijd nog lid worden, want ook ieder lidmaatschap helpt ons mee om carnaval in Buul te blijven vieren. 

Foto Bart Lijten