Karibu Karamu

PELT – Vorige zondag was het druk in cc Palethe met het Winterwereldfeest ONDERsteBOVEN Karibu Karamu. De wintereditie gaat door in cc Palethe. De zomerversie van dit wereldfestival is zoals elk jaar in de tuin van Dommelhof. Het feest zou al eerder in Palethe doorgegaan zijn als covid dit niet belemmerd had. Eind goed al goed, dat veel mensen zich toch wel interesseren in dit letterlijk kleurrijk en sfeervolle festival was weer duidelijk. Palethe is bijzonder geschikt om hiervan een binnen-editie te houden. Bij het binnenkomen kwamen de heerlijke geuren van zuiderse gerechten je al tegemoet. Zowel de uitgebreide foyer met plaats voor een ‘food-street’ alsook een aparte vleugel voor de knutsel- en henna tattoostandjes brachten het festival de nodige ruimte. Kinderen konden hun haren laten vlechten, grime, kantklossen,… De grote theaterzaal met podium gaven voor de artiesten voldoende ruimte om hun speciale optredens over te brengen. Het publiek kon overal eens rustig gaan kijken of zelfs deelnemen aan sommige activiteiten. Zo was er een workshop djembé, poppen- en verteltheater, kon je knutselen, schminken en dansen in zuiderse opzwepende sferen. Tot slot was er in de grote zaal een optreden van de reggaeband ‘Rojah Lao n ‘tralala band’. Een sfeervolle, vrij rustige zuiderse afsluiting van deze geslaagde dag. Hier kon je nog eens even genieten van de tropische sfeer alvorens weer even de koude buitentemperatuur te trotseren…