Rood Wit ‘67 -sv Budel 1-4

SV Budel heeft een dikverdiende 1-4 overwinning behaald in de derby tegen Rood Wit ’67.  

Het strijdplan van sv Budel was vanaf het begin meteen duidelijk, hoog druk zetten, en de rood witters niet in de duels laten komen. In de 3e minuut de eerste grote kans voor Budel, maar Wilgard Vos neemt de bal slecht aan waardoor de kans verloren gaat. Budel blijft heersen, speelt fel en alles speelt zich af op de helft van Rood Wit. Toch komt Rood Wit op een 1-0 voorsprong, Sepp Aendekerk laat zich aftroeven in een kopduel, en spits Van Vuuren schiet hoog binnen. sv Budel blijft kansen creëren, maar Bas Bergmans en Wilgard Vos laten mooie kansen onbenut. Na een dik half uur komt Budel terecht op 1-1, Stan van Leeuwen lobt de bal naar Rik Bogers en zijn voorzet wordt door Wilgard  binnen geschoten. Rood Wit moet alle zijlen bijzetten om de gelijke stand tot de rust vast te houden, Jens Smits pakt nog geel en een kopbal van Wouter Spee gaat over.  Ruststand 1-1.
Na rust eenzelfde spelbeeld, Budel dominant en Rood Wit loert op de counter. In de 50e minuut een “kluts situatie ” in de 16 van Rood Wit, maar keeper Lammers weet de bal te bemachtigen. Even later onderschept Wilgard eenvoudig de bal, hij speelt Rik aan, die in één tijd Jasper aanspeelt, en die schiet hard de 1-2 binnen. Vanaf dat moment knakt er iets bij Rood Wit,  de inzet wordt minder en Budel speelt met meer zelfvertrouwen. In de 68e minuut komt Budel op 1-3,  een voorzet van Thijs van Geldorp wordt door Jasper Beerten binnen geknikt. Rood Wit sparteld nog wel tegen, maar op een kleine kans na komt Budel niet meer in de problemen. In de 84e minuut schiet Stan van Leeuwen Budel vanuit een vrije trap de 1-4 eindstand op het scorebord. Een verdiende overwinning voor Budel, dat goed uit de winterstop is gekomen. 

(verslag van sv Budel)