KS de Heiknuuters vieren 50 jarig bestaan groots   

BUDEL-DORPLEIN –  Op zaterdag 18 november was het allemaal zover! KS de Heiknuuters trapten af met het jeugdprinsenbal en in de avond was er de ‘prins- en Markiesverkiezing voor één avond’. Op zaterdag 7 januari onthulde de carnavalsvereniging in besloten kring het nieuwe standbeeld ‘’De Heiknuuter” aan het Prinses Irene-plantsoen. Daarna werd de carnavalskrant gepresenteerd die tijdens de collecte huis-aan-huis verspreid is in het Heiknuuterrijk. Dat was een korte samenvatting van de activiteiten tot dusver. Voor het weekend van carnaval hebben De Heiknuuters een programma in elkaar gezet voor jong en oud! 

Op vrijdag 10 februari is de Bonte Avond met artiesten van eigen bodem en omliggende dorpen zoals ‘De Foute Jongens’, ‘We Mele’, ‘M&M’ en de ‘Tri Jo’s’. Maar ook de top van de Brabantse tonpraters komen het podium op waaronder Frans Bevers, Rien Van Genugten, Andy Marcelissen en Hans Verbaarschot. Voor cabaret en zang zorgt het duo ‘Wissiknie’ om zo er samen samen weer een mooie avond te van mogen gaan maken. De voorverkoop is begonnen bij Erik aan de St. Eloystraat 17 te Budel Dorplein.  

Zaterdag 11 februari om 14.11 uur begint de kinder bonte middag. Dat is een middag met optredens van en door kinderen. De entree is gratis voor iedereen. Zaterdag 11 februari om 18.30 uur is de receptie van Prinses Vanessa 1e met Markiezin Renske hun adjudanten Esmee en Yony en de “Raad van Elf’. Zo rond de klok van 21.11 uur gaat het feest echt los en zal DJ Siem Driessen er voor zorgen dat we met alle aanwezige zusterverenigingen en carnavalsvierders er een geweldig Carnavalsbal met lichtshow en confetti-kanonnen! 

Op vrijdag 17 februari is het jaarlijkse Schoolcarnaval en vindt het ziekenbezoek plaats. Ken jij iemand die ziek is en het fijn vindt om een bezoekje te krijgen van onze prinselijke hoogheden? Laat het dan even weten! 

Op zaterdag 18 februari vanaf 20.11 uur start ons wel bekend ‘Dikke D bal.’  Het thema is deze keer ‘Carnakampenellie’. Kom allen in stijl naar dit prachtige feest zodat DJ Koetsie en een verrassingsoptreden kunnen zorgen voor een geweldige opening van het carnavalsweekend in Budel-Dorplein. 

Op zondag 19 februari starten De Heiknuuter vanaf 14.11 uur met de optocht. Dan is ook de  prachtige nieuwe prinsenwagen te zien. Vanaf 16.11 uur begint dan het Carnavalsfeest met DJ Ganzz voor jong en oud in de feesttent. Dan wordt de spanning opgebouwd voor de prijsuitreiking van de de optocht. Dat begint rond 19.30 uur. Na de Prijsuitreiking zal DJ Jens van Leeuwen de tent plat gaan draaien tijdens het optochtbal. 

Op carnavalsmaandag 20 februari vanaf 14.11uur is er als vanouds de grote kindermiddag. Het thema is deze keer ‘Prinsen & prinsessen’. Deze middag staat in het teken van koninklijke spellen, glitter tattoo’s, popcorn en feestelijk bezoek. DJ Ganzz zal zorgen voor de juiste muziek. Vanaf 18.11 uur recipiëren Jeugdprins Niels 1e, Jeugdprinses Fenne en Jeugdadjudant Senna samen met de ‘Jeugdraad van Elf’ waarna er tot 20.00 uur een kinderfeest plaatsvindt. 

Vanaf 20.11 uur start het ‘Goud van Oud bal’ met DJ Bas Vercoelen en artiesten. Zij zorgen voor muziek uit de ‘goeie oude tijd’. De Heiknuuters hopen op deze avond vele carnavalisten te mogen begroeten zodat ze het carnavalsjaar op een feestelijke wijze in de tent mogen afsluiten. 

Op carnavalsdinsdag  21 februari sluiten de Heiknuuters in besloten kring het carnaval af met de Knuuterverbranding bij het nieuwe standbeeld. 

Alle activiteiten vinden plaats in de vernieuwde grote feesttent aan de Prs. Irenestraat in Budel Dorplein. Kijk op www.heiknuuters.nl voor verdere informatie.