Kunstmiddag: Gerechtigheidstaferelen

HAMONT – De Cultuurkring Hamont-Achel heeft weer een middag over kunst op het programma staan. Het gaat deze keer over ‘Split Paintings, Gescheiden en herenigd’.

De middag vindt plaats op donderdag 9 februari vanaf 14.00 uur in Cinema Walburg.  

Voor het eerst sinds eeuwen worden af en toe diptieken of andere werken herenigd. Er was al lang een vermoeden dat vele van de werken die nu los van elkaar in diverse musea te zien zijn, samen horen. Velen zijn in de loop der tijden gescheiden. Vooral in de negentiende eeuw hebben kunsthandelaars de paneel-paren uit elkaar gehaald om een betere prijs te bekomen.  Door intensief technisch onderzoek kan men nu  uitmaken  welke panelen samen horen en welke niet. De aanbidding van het Lam Gods is een religieus niet gesplitst veelluik van de gebroeders Hubert en Jan van Eyck. Bent u geïnteresseerd in dit onderwerp? Mis dan zeker de middag van de Cultuurkring niet. Cinema Walburg ligt aan de Kerkstraat 28 te Hamont. Inkom met cultuurpas is gratis. Een los ticket kost €7.