Schoonmaakactie ZAP-groep De Vrolijke Rapers!

MAARHEEZE – De Vrolijke Rapers is de nieuw gekozen naam van de ZwerfAfvalPakkers in Maarheeze. De groep telt inmiddels 14 enthousiaste leden. Zaterdagmorgen 28 januari verzamelden zij zich bij de brandweerkazerne in Maarheeze. De opkomst was groot!  Naast de leden van de groep kwamen er ook vijf mensen van het AZC en nog enkele anderen helpen. Er was van tevoren een planning gemaakt zodat er 3 groepen met een route op pad konden. Zo werd het hele centrum van Maarheeze aan een grondige opruimactie onderworpen. Rond 12.00 uur kwamen zij weer samen bij ‘KikkerOp’ in de Kerkstraat waar hen een warm onthaal wachtte met koffie en wat lekkers. Score, ruim 20 vuilniszakken zwerfafval! De koffie was dus welverdiend. Buiten dat het doel van zo’n gezamenlijke actie het rapen van zwerfafval is, is de sociale binding van zo’n dag ook heel belangrijk. Normaal loopt ieder wanneer het hem of haar uitkomt zijn geadopteerde wijk of straten. Heel mooi om te zien was ook de interactie tussen de mensen van het AZC en de Vrolijke Rapers. 

Bent u ook enthousiast geworden van dit verhaal? Er zijn nog enkele straten in Maarheeze die op een ‘adoptieouder’  liggen te wachten. Heeft u interesse of wilt u wat meer over ons weten, stuur dan een mail naar Diana Pesken-Wijbrandi via d.wijbrandi@gmail.com