Evgenia Balabkina verbreekt 19 jaar oud record 60m indoor!

PELT – 19 jaar! Zo lang stond het record 60m indoor 40+ al op naam van Lieve Vanhoorne. Daar kwam afgelopen weekend echter verandering in. En wel op de ‘Open meeting met jeugd’ van zaterdag 4 februari, een organisatie van AV Toekomst in Heusden-Zolder. 

Tijdens de kwalificatie-heats bij de Vrouwen Masters (40+) evenaarde Evgenia het 19 jaar oude record met een hele scherpe 8,25. En dan moest de finale nog komen. In die finale stond er andermaal geen maat op de Peltse. Ze werd knap 2e achter de 18-jarige Estelle Goffin, met een tijd van 8,21 en verbrak daarmee het 19-jarige Masters record voor vrouwen 40+ met maar liefst 0,04. Een knalprestatie van thuisloopster Evgenia waarmee ze helemaal klaar lijkt te zijn voor het BK Indoor te Gent later deze maand. Volgend doel daarna wordt het EK in Pescara, Italië, waar ze meedingt naar eremetaal in de 100m en 200m outdoor.