Dames FC Cranendonck 

CRANENDONCK – Wie dacht dat de dames van FCC nog in een winterslaap waren, heeft het mis. Inmiddels hebben de dames al drie wedstrijden gespeeld in één week tijd. Helaas is het team in deze periode ook wat uitgedund vanwege een aantal blessures.

Vorige week zondag en dinsdag werd er gespeeld tegen koploper UNA. Eenmaal voor de competitie en eenmaal in de kwartfinale van de beker. In deze twee wedstrijden moesten de dames hun meerdere erkennen in de koploper. Ondanks dat Cranendonck in beide wedstrijden niet tot scoren kon komen (0-6 en 0-4) was een enorme werklust te zien bij de dames.

Afgelopen zondag speelden de dames in en tegen Heeze, waar in de heenwedstrijd nog met 5-1 van gewonnen werd. Cranendonck was sterker in de eerste helft en liet de bal goed rondgaan. Ondanks enkele goede kansen scoorden ze maar één keer. Achterin gaven de dames weinig weg, ondanks de snelle voorhoede van Heeze. De tweede helft was precies omgedraaid. FCC kon het overwicht niet vasthouden na een snelle gelijkmaker die ongelukkig in het doel dwarrelde. Hierna was Heeze de beter voetballende ploeg en creëerde Cranendonck weinig kansen meer. Na te slap verdedigen kon ook de 2-1 veel te gemakkelijk binnen worden gewerkt en liepen de dames van FCC ondanks hard werken toch weer achter de feiten aan. 

Geen sterk begin na de winterstop dus voor de dames van FC Cranendonck. Volgende week krijgen de dames een nieuwe kans in de thuiswedstrijd tegen Terlo om 10.30 uur.. Het zevental start de voorjaarscompetitie komende zondag ook weer, na een eerste plaats te hebben behaald in de najaarscompetitie. Zij mogen uitspelen tegen Mierlo Hout om 11 uur.