FERM Sint-Huibrechts-Lille 100 jaar

ST. HUIBRECHTS-LILLE – De organisatie FERM stond voor 2020 bekend als Katholiek Vormingswerk voor Landelijke Vrouwen (KVLV) en de Boerinnenbond. Naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van FERM Sint-Huibrechts-Lille hebben zij door de Peltse kunstenaar Stijn Lauwers een standbeeld laten ontwerpen dat in de tuin van het nieuwe woonzorgcentrum Teutenhof in Sint-Huibrechts-Lille een mooie plek heeft gekregen. Burgemeester Dennis Fransen mocht het lintje doorknippen en het standbeeld onthullen. Dit gebeurde samen met Rina Palmans, jarenlang voorzitster van de KVLV en de huidige voorzitster Anne-Marie Kauffmann. 

Door Ben Ieven

De plaquette die op de zuil is aangebracht vermeldt de volgende tekst van Rina Palmans: 1918-2018 Vrouw met Vaart. Zij laat zien, de vrouw die er gedurende 100 jaar stond, om vrouwen te inspireren, te motiveren en om samen te genieten. 

Ze heeft voor Lilse eigenheid gezorgd met haar groot hart en haar vele open handen. Zij werd gemaakt vanuit een diep respect en waardering aan de Lilse KVLV vrouw. Voor meer info over deze vereniging: www.samenferm.be

Foto Anne-Marie Kauffmann, Rian Palmans en burgemeester Dennis Fransen