Inzameling goederen voor slachtoffers aardbevingen 

HAMONT-ACHEL – De oproep stond slechts enkele uren op Facebook maar Demet Sen uit Hamont heeft op korte tijd heel wat spullen weten te verzamelen voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Demet: “Wij hebben zelf kennissen in het getroffen gebied. Gelukkig verkeren ze allemaal in goede gezondheid, maar de materiële schade in de getroffen gebieden is gigantisch. Daarom heb ik beslist om een inzamelactie op poten te zetten. Voornamelijk voor spullen zoals dekens, luiers, maandverband en tampons, sjaals, handschoenen, mutsen,… Daarnaast was ik ook op zoek naar werkhandschoenen, zaklampen en andere spullen die gebruikt kunnen worden door de mensen die momenteel ter plaatse alles op alles zetten om slachtoffers te helpen of uit het puin te bevrijden.” 

Demet was aangenaam verrast door de vele spullen die ze op korte tijd wist in te zamelen. “Deze spullen breng ik donderdag persoonlijk naar het sorteercentrum in Eindhoven. Vandaar worden de spullen dan naar Turkije gebracht. Omdat Syrië al een tijdlang zijn grenzen heeft gesloten voor landen van de EU, zullen er via Turkije, dat niet tot de EU behoort, ook spullen naar Syrië gebracht kunnen worden.” 

Ook de Mimar Sinan moskee aan de Jos Verlindenstraat 44 in Neerpelt organiseerde een inzamelactie. Zij hebben reeds een vrachtwagen met spullen richting Turkije gestuurd. En op zaterdag 11 februari organiseert deze moskee een bijeenkomst met als doel geld in te zamelen om naar de getroffen gebieden te sturen. Daarnaast worden er ook lezingen uit de Koran gehouden voor de overledenen en voor de ernstig gewonden. 

Wie nog nieuwe werkhandschoenen of zaklampen heeft die gedoneerd mogen worden, kan deze spullen nog steeds inleveren bij Demet (Zandstraat 7 in Hamont). Demet bedankt iedereen die gedoneerd heeft of mee heeft geholpen aan deze actie.