Rood-Wit’67/Plus verliest derby tegen sv Budel

BUDEL-DORPLEIN – In de uitwedstrijd tegen sv Budel van dit seizoen d.d. 25 september kon Rood-Wit’67/Plus nog goed mee in de eerste helft. In deze wedstrijd was het weer hetzelfde. sv Budel was meer aan de bal en aan beide kanten waren re kleine kansen.        sv Budel hanteerde in de eerste helft hoofdzakelijk de lange bal en de Roodwitters konden daar af en toe onderuit voetballen. De prinsen van carnavalsvereniging De Heiknuuters (Budel-Dorplein), De Buulder Buk (Budel) en De Toeters (Budel-Schoot) hadden gezamenlijk de aftrap verricjt om drie uur . Na 12 minuten was het enigszins verrassend al 1-0 voor de Roodwitters. Quinten Jongen, voor het eerst in de basis, passte op Jordi van Leeuwen. Jordi schoot vervolgens de bal hoog richting Robin van Vuurden die zijn duel met Wouter Spee won. Robin sprintte op rechts met bal richting het Budel doel en schoot vanaf de rechter kant van circa 25 m in de verre hoek over doelman Ruud Smolenaers 1–0, een prachtig doelpunt. Hierna waren er over en weer enkele kleine kansen maar vooralsnog geen doelpunten. In de 33e minuut was een fout op het Roodwit middenveld de aanleiding tot de 1-1. Rick Bogers ontving de bal op rechts en zette prachtig voor op de vrijstaande Wilgard Vos die maar in hoefde te tikken 1–1.

Na rust vergaten de Roodwitters er een schepje bovenop te doen. De duels werden verloren, de vechtlust en de ‘er vol voor gaan mentaliteit’ ontbraken. In de 59e minuut was er een voorzet op rechts op maat van Rick Bogers op Jasper Beerten die uit een onmogelijke hoek de bal hard langs keeper Joep Lammers van Rood-Wit’67/Plus schoot 1-2. Deze voorsprong kwamen de Roodwitters niet meer te boven. Budel was hierna heer en meester. In de 68e minuut werd het 1-3 door een kopbal in de korte hoek van Jasper Beerten. Vijf minuten voor tijd schoot Stan v. Leeuwen uit een directe vrije trap vanaf dik 20 meter de bal rechtstreeks in de verre hoek 1-4. Hopelijk hebben de Roodwitters veel geleerd van deze wedstrijd, strijdend ten onder gaan mag maar dan moet die strijd ook na rust geleverd worden. Dank aan Stevens Televisies uit Budel-Schoot voor het schenken van de wedstrijdbal. De volgende wedstrijd is zondag 12 februari om 14.30 uur. Dan staat Neerkandia 1 tegen Rood-Wit’67/Plus 1 op het programma.