Sporting Pelt Dames 1 haalt negende overwinning op rij 

PELT – Zaterdag mochten de dames 1 van Handbal Sporting Pelt Flémalle ontvangen in het Dommelhof. Jolien, Sarah en Hanne ontbraken uit de kern. De verdediging zat wederom goed, al kon de pivot van Flémalle enkele kansen benutten. Toen Sporting haar onder controle had, probeerde de tegenpartij het van afstand.

Ook Pelt vond ruimte op de cirkel via Nathalie. Lene en Dorien scoorden met hun geplaatste 9-metershots. De bal ging goed rond, zo was vrijwel elke positie een gevaar voor de Waalse keepster. Edita en Rune liepen Flémalle voorbij en vonden de netten via snelle counters. Een doelpunt van Rune ontging helaas het oog van de scheidsrechter. Was het nu de binnenpaal of de buitenpaal? Dat scenario zou zich later nog twee keer voordoen. Ruststand: 16-10. De goede flow van voor de pauze was weggeëbd. Balverlies en andere technische fouten brachten Sporting in een dipje. Maar dankzij een consistente defensie was het gevaar geweken. De Peltse dames herpakten zich in aanval. De tegenpartij hield vast aan haar 5-1 verdediging, maar Lene en Dorien walsten er voorbij. Die laatste maakte de 30e goal. Flémalle verzilverde 3 penalty’s en 4 andere kansen. Eindstand: 30-17.

De negende overwinning op rij! Zaterdag om 14.30 speelt Sporting Pelt D1  tegen het ongeslagen Beyne. Supporters, wees welkom in het Dommelhof en juich Sporting naar de tiende overwinning op rij!