Terugblik Bonte Avond Pintewippers

GASTEL – De Bonte Avonden van de Pintewippers waren wederom een groot succes. Drie avonden één en al gezelligheid in de theaterzaal van de Schaapskooi. Artiesten van eigen bodem vermaakten het publiek middels zang, dans & cabaret. Eén van de uitspraken van Arie & Joey Ras als Mantelverzorger optredend was alleszeggend:  “De een helft van Gastel vermaakt de andere helft van Gastel!” 

Arie & Joey hadden dit jaar de rollen omgedraaid. Waar in voorgaande jaren Arie de zorg had over zijn zoon was het nu Joey die als mantelzorger voor zijn vader mocht zorgen. De ouderdomskwalen zoals hardhorendheid en vergeetachtigheid van Arie leidde tot hilarische momenten op het podium die uiteraard hier en daar flink 

aangedikt werden. 

Dat de jeugd de toekomst heeft werd andermaal bewezen door de jonge aanwas van artiesten. De 12-jarige Silke Beliën stond in de ton als Beppie van de kinderboerderij. Als een volleerde tonprater vertelde ze in het Gastels dialect over de gebeurtenissen op de kinderboerderij. De grappen over het schaap met 3 poten, de dyslectisch ezel en haar schothondje waren slechts enkele van de vele ludieke momenten uit haar buut waar ze de zaal mee aan het lachen bracht. 

De nieuwe groep Petazzie bewees eveneens dat de jeugd de toekomst heeft. 

Een inkijkje in de dagelijkse gang van zaken op de lagere school leverde komische sketches op. In de taalles kwam het Gastels dialect ruimschoots aan bod; wie kon bijvoorbeeld nog vertellen wat een kluutje of een kruum was?  Tijdens de muziekles bracht Petazzie een lied ten gehore: “Daar in dat kleine café aan de haven” met live muziek verzorgd op de trekharmonica. Kortom, veel talent in deze groep om ons de komende jaren te vermaken. 

Naast de aanwas van jeugd waren ook de gevestigde namen present.

Dansgroep D-Licious beet de spits af met een kleurrijke dans. Compliment aan de choreografie daar het enig passen en meten was om maar liefst 11 danseressen te ruimte te kunnen bieden. 

Wendy Clement stond als kleuter Na-dien in de ton. Met speels gemak vertelde ze over de gebeurtenissen met haar opa en haar 2e hands geapporteerde blenderneutrale broertje of zusje. Al vele jaren een vast element op de avonden is de bandparodie, dit jaar met het thema “Wereldreis”. Middels zorgvuldig aan elkaar geplakte muziekstukjes en bijbehorende kleding wisten de bandparodisten het publiek kostelijk te vermaken. 

Kwats besprak de klachten van de Gastelse inwoners bij de klaagmuur. Voor iedere klacht hadden ze een oplossing. De klacht dat er in Gastel tegenwoordig wel vele inheemse dieren zijn en de daarbij behorende dierengeluiden voor overlast zorgen was zeer herkenbaar.

De mannen van Rondje Gastel hadden ook dit jaar weer voldoende aspiraties opgedaan en vertelde wat ze als vuilnisman allemaal meemaakten. Diverse Gastelse zaken zoals bijvoorbeeld de rommelmarkt en de Gastelse Jeugd werden door de mannen op humoristische wijze op de hak genomen. Ook de meezingers waren toegespitst op Gastel, zo werd het liedje “In Gastel schijnt altijd de zon” luidkeels meegezongen door het publiek.  

Tot slot kwam Perry Hendriks als makelaar van onroerend goed maar ook als sociaal makelaar vertellen wat hij de afgelopen tijd had meegemaakt. De goede opbouw van zijn grappen leiden tot vele komische momenten.