Perronverhoging station Hamont

HAMONT-ACHEL – Samen met de NMBS voert Infrabel vernieuwingswerken uit in het station van Hamont. Het perron wordt verlengd en opgehoogd tot de standaardhoogte van 75 cm, wat  het op- en afstappen van de trein zal vergemakkelijken. De werken zijn begin februari gestart en duren tot de zomer van 2023. 

De werken aan het perron in Hamont station gaan grotendeels overdag door. In de weekends van 10 tot 13 februari en 17 tot 20 februari zal er ook ’s nachts gewerkt worden. Dit steeds van vrijdagavond 22.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur. Gedurende deze tijdsspanne is het treinverkeer verbroken. Er zijn vervangbussen voorzien tussen Hamont en Pelt. Meer informatie omtrent de aangepaste dienstregeling vind je terug via de reisplanner op www.nmbs.be of de NMBS-app. Ook de gebruikelijke dienstregeling van De Lijn blijft bestaan, nl. buslijn 84 tussen Hamont en Geel. Na deze weekendwerken zal een beperkt gedeelte van het perron – ongeveer 125 meter –  beschikbaar blijven voor treinreizigers. Dit aan de zijde van de hoofdingang. Ook de parking blijft bereikbaar op enkele parkeerplaatsen na. Ook voor de omwonenden zal er hinder zijn. Dit in de vorm van geluidshinder – want het gebruik van machines brengt nu eenmaal lawaai met zich mee – alsook het werfverkeer in de buurt van de werken. De aannemer doet zijn best om deze hinder tot een minimum te beperken. Blijf jij graag op de hoogte van deze werken? Je kan de stand van zaken volgen op de website van Infrabel