Regiokampioenschappen Niveau 3

BUDEL – Door eerdere goede resultaten mochten Merle Mennen en Jik van der Kruis afgelopen zaterdag 4 februari uitkomen voor Turnlust Budel tijdens de regiokampioenschappen middenbouw Niveau 3.  Ook turnde ze zondag nog een extra teamwedstrijd.

Zaterdag begonnen de meiden op balk. Helaas moesten beide turnsters vallen incasseren. Gelukkig lieten ze het er niet bij zitten en zetten ze de wedstrijd sterk voort. Jik was nog niet helemaal aangesterkt waardoor ze op de 23ste plaats eindigde en hoewel Merle met een flinke knieblessure turnde werd ze in het sterke deelnemersveld knap 6e. 

Jik en Merle konden maar even bijkomen want zondagochtend turnde zij een teamwedstrijd samen met Avanti-Turnivo, tijdens deze wedstrijd konden de turnsters zich ook plaatsen voor de toestelfinales die in Juni plaats zullen vinden.  Zowel Jik als Merle wisten zich te verbeteren ten opzichte van zaterdag.  Merle haalde zelfs een persoonlijk record op het onderdeel sprong. Dit was tevens ook het hoogste punt van de wedstrijd. Het team werd knap 2e met een verschil van 0,475! De toestelfinales zijn nog niet bekend, het is nog even afwachten of Jik en Merle deze in juni mogen turnen.