Luik Open Internationaal Taekwondo Toernooi

REGIO – Zondag 5 februari werd in Luik (BE) het Luik Open Internationaal georganiseerd. Maar liefst 550 taekwondosporters van teams uit Frankrijk, Duitsland, België, Nederland, Luxemburg en Marokko namen deel. Taekwondo KoryoSports was aanwezig met 3 A-sporters bestaande uit Nielle Vroegh, Jordhan Vroeg en Stef van den Bliek. Zij wisten hierbij 2 podiumplaatsen te machtigen wat een goed resultaat is op een sterk internationaal deelnemersveld. Goud was er weer voor Nielle Vroegh In 2 sterke partijen zette zij haar tegenstandster zonder echte problemen aan de kant. Jordhan Vroegh wist tot de halve finales door te dringen maar kan, ondanks verlies tegen de uiteindelijke nummer 1, terugkijken op een sterk toernooi in de halve finale afhaken maar kan tevreden terugkijken op een Bronzen plak. Stef van den Bliek is nog een 1-jaars en is druk bezig zijn weg te vinden op dit soort sterke internationale toernooien, maar gaf in zijn partijen geen Catootjes en kan terugkijken op weer een ervaring rijker… Met name de sportieve expansiedrift van Nielle was ook dit keer niet te weerstaan.  De motiverende achterliggende gedachte is gericht op haar deelname, deze aankomende weken, aan 2 zware kampioenschappen in Istanbul- Turkije.  De zogenaamde “Presidents Cup” en “Turkish Open” kennen een zwaar deelnemersveld afkomstig van alle continenten en is het 1e kampioenschap voor Nielle om zich weer te manifesteren, net als in 2022, als succesvol sportster.

Felicitaties voor de goede prestaties!