De 4e Meerlandenrit autotoertocht 

Someren – Na 3 geweldige voorgaande edities gaat op 15 & 16 april 2023 de 4e Meerlandenrit van start vanuit  Best Western Hotel Nobis Asten. 

Na de succesvolle drie vorige edities en de steeds zeer enthousiaste deelnemers heeft de organisatie van autotochten.nl een mooie autotoertocht uitgezet van 2 dagen door Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. Deze gaat definitief door en plaatsvinden in het weekend van 15 & 16 april 2023, het weekend na Pasen.  

Met de ruime ervaring van de uitzetters hebben deze mensen vele mooie en soms kleine weggetjes weten op te nemen in de route. De organisatie bestaat uit zeer ervaren mensen maar ook zeker uit een groep twintig plussers die ervoor zorgen dat alles op rolletjes loopt. Hierdoor krijgen de deelnemers in de route van circa 700 km in 2 dagen tijd veel verschillende landschappen te zien. 

Door het volgen van de routebeschrijving op papier komt men zo door de omgeving waar je onder normale omstandigheden niet snel komt. Onderweg wordt er elke dag gezorgd voor een koffie of theepauze in de voor- en namiddag en is er omstreeks de middag een uur de tijd om te lunchen. Hiervoor zijn afspraken gemaakt met de diverse horecagelegenheden onderweg. 

De organisatie heeft ervoor gezorgd (mits men op tijd inschrijft) dat men kan overnachten in een hotel tegen een speciaal tarief voor de deelnemers. Het is namelijk na de Coronapandemie zeer moeilijk om een overnachting te vinden voor één nacht in met name Duitsland. Maar ook deze trend zet zich door naar andere Europese landen, dit komt met name door het grote personeelstekort. 

Aan het einde van de eerste dag kan er dus met vele andere deelnemers worden nagepraat onder het genot van een hapje en drankje.

Wedstrijdelement

Het hoeft echter niet alleen maar bij rustig de routebeschrijving volgen te blijven. Er kan ook fanatiek meegestreden worden voor de prijzen. De uitdaging voor de deelnemers is om een gemiddelde snelheid van 42 km/h te halen, iets wat gemakkelijk klinkt maar toch echt voor de nodige uitdaging zorgt. De tijden van de deelnemers worden door verschillende controleposten langs de route gecontroleerd. Bij het missen van een controlepunt of het niet op tijd passeren van een controlepunt levert dit strafpunten op. De deelnemer die aan de eindstreep de minste strafpunten heeft wordt tot winnaar gekroond.  De prijsuitreiking is aan het einde van de middag van de tweede dag. 

Inschrijven kan nog steeds via www.autotochten.nl. Hier is ook aanvullende informatie over de Meerlandenrit te vinden.