25 Jaar zangkoor Noorderklanken

ACHEL – Zaterdagavond vierde zangkoor Noorderklanken zijn 25-jarig bestaan met een jubileumconcert. In de kerk van Achel-Centrum kreeg het publiek een gevarieerd programma te horen met muziek van Gjeilo, Jenkins, Whitacre, Rutter en tenslotte Mendelssohn’s Psalm 42. Onder de deskundige leiding van dirigent Sander Jakubka brachten het 15-koppig orkest met strijkers en blazers samen met Noorderklanken het publiek in vervoering. De bijdrage van pianist Martijn van den Dungen en van soliste Anja van Engeland maakten het feestelijk kader compleet. Na afloop werd er bij het genot van een glaasje wijn nog gezellig nagepraat en getoast op een geslaagde jubileumviering. De reacties van het talrijk opgekomen publiek waren enthousiast. Noorderklanken zal ook in de toekomst zijn muzikale bijdrage blijven leveren aan het cultuurlandschap in Noord-Limburg.