Laatste loodjes voor Cranendonckse optochtdeelnemers

CRANENDONCK – In de Cranendonckse bouwschuren, -loodsen en hallen is het deze week een drukte van belang. Na weken van lassen, ‘foamen’, plakken en verven worden daar door de lokale carnavalsverenigingen de laatste handelingen aan hun carnavalscreaties gelegd.

Het carnavalsbouwseizoen kwam wat langzamer op gang, maar inmiddels worden er volop overuren gemaakt op de verschillende bouwlocaties. Daarbij moet er ook in de laatste week nog flink wat werk worden verzet.

Harrie Staals van de optochtcommissie van carnavalsvereniging Buulder Buk heeft er alle vertrouwen in dat het Cranendonckse optochtpubliek weer heel wat moois te zien krijg. Met hulp van ouders, opa’s en oma’s én snipperdagen komt alles klaar, aldus de Budelnaar.

In Budel verschijnen op carnavalsdinsdag 46 creaties aan de start. Staals: “Dat zijn er iets minder dan in 2020 toen er 53 deelnemers waren. 

Maar als ik hoor wat er met andere optochten gebeurt, dan mogen we hier in Cranendonck in onze handen klappen. Er wordt dit jaar wel wat kleiner gebouwd, maar de kwaliteit van de optochten heeft er zeker niet onder te lijden.”

Burgemeestersbezoek
In de Cranendonckse bouwhallen op de sportparken in Soerendonk en Budel was het de afgelopen weken niet alleen een komen en gaan van bouwers. Een delegatie uit de gemeente Heeze-Leende, onder aanvoering van burgemeester Paul Verhoeven, werd vorige woensdag in de Cranendonckse bouwhallen bijgepraat over de totstandkoming en het gebruik van de hallen. Hij werd rondgeleid door zijn Cranendonckse collega Roland van Kessel, wethouder Marcel Lemmen en Harrie Staals, Jos de Werdt en Ralf Adams van Stichting Bouwhallen Carnaval Cranendonck (SBCC).

Foto Jurgen van Hoof, M54 Beeldcreaties