Mogelijke aanslag op Miss België-verkiezing verijdeld 

PELT/LOMMEL – Lommelaar Peter C. trok afgelopen zaterdag zwaarbewapend naar de Miss België verkiezing in De Panne, waar hij mogelijk een aanslag wilde plegen. Hij kon op het nippertje onderschept worden door de politie. De man had behalve een geladen Glock-handvuurwapen ook een geladen shotgun met korte kolf, 5 extra munitieladers, 90 kogels en een kogelvrij vest in zijn gehuurde voertuig liggen. De Lommelaar had de afgelopen periode blijkbaar vreemde uitspraken gedaan, waarop een kennis van hem melding had gemaakt bij de politie. De politie had naar aanleiding daarvan een grote zoekactie op poten gezet en kon de man dus nog op tijd oppakken. De Miss België verkiezing werd wel een tijdlang stilgelegd terwijl de politie de zaal in De Panne controleerde op explosieven, maar er werd niets gevonden waardoor het evenement, met een uurtje vertraging, toch van start kon gaan. Peter C. werd  aangehouden voor poging tot terroristische moord. Hij had tevens een Nederlandse vriendin uitgenodigd om mee te gaan naar het evenement. De vrouw was niet op de hoogte van de mogelijke terroristische plannen en werd maandag vrijgelaten zonder voorwaarden. 

De advocaat van Peter C. laat weten dat zijn client geen enkele intentie had om een aanslag te plegen. Hij zou enkel naar het evenement zijn gekomen om een dochter van een van zijn cliënten aan te moedigen. Bovendien zou Peter C. volgens zijn advocaat geen motief hebben en heeft de man zelfs geen strafregister. Peter C. is o.a. eigenaar van een zonnestudio in Pelt. Op 16 februari verschijnt de verdachte voor de raadkamer van de rechtbank van eerste aanleg in Brugge.