Sporting Pelt D1 nipt verlies tegen Beyne

PELT – Zaterdag speelde handbal Sporting Pelt Dames 1 thuis tegen Beyne, een tegenstander die enkel overwinningen kent en de promotie naar Eerste Nationale ambieert. De Peltse oproep voor supporters boekte resultaat, wat zorgde voor een goed gevulde tribune. Sporting startte met vertrouwen. Een redding en een sterke tegenaanval openden de wedstrijd. Maar niet veel later begon Beyne zich te wringen tot op de 6-meterlijn. Al snel stond 3-6 op het scorebord. De Peltse dames braken niet zo makkelijk door de verdediging van de tegenpartij, ook pivot werd vaak goed afgeschermd. Gelukkig kan Sporting altijd rekenen op de afstandsshots van Dorien en Lene. De verdediging zat goed, al waren de Luikse opbouwers aan een goede partij bezig. Bij een 11-13 stand zat het vertrouwen goed. Toch slaagde Beyne erin om nog wat afstand te nemen voor de pauze. Ruststand: 11-15.

De aanval verliep beter in het tweede deel, maar jammer genoeg kon een Pelts dipje niet vermeden worden. Balverlies en andere foutjes waren zeer duur in die fase van de wedstrijd. Bovendien namen de hoekspeelsters van de tegenpartij meer initiatief. Op het einde kwam Beyne sneller tot scoren. Het was een race tegen de klok, maar winnen leek niet onmogelijk. Zo was het 25-29 met nog een vijftal minuten op de klok. Sporting kwam nog dichtbij, maar het mocht niet zijn. Eindstand: 29-31.