Stichting Cranendoncks Verbroederingsbal reikt cheques uit 

BUDEL – De Stichting Cranendoncks Verbroederingsbal ondersteunt ook dit jaar weer verschillende optochten in de regio. De Cranendonckse optochtorganisaties en die van de KempenOptocht in Hapert hebben zaterdag ieder een cheque van 111 euro ontvangen.

Honderden carnavalsvierders uit de regio bezochten in november vorig jaar het Cranendoncks Verbroederingsbal aan de Maarheezerweg in Budel.

Net als voorgaande jaren vloeit een deel van de opbrengst als prijzengeld voor de optochtdeelnemers terug naar het carnaval in de zes Cranendonckse kernen.

De optochtcommissies mochten zaterdag in manage De Auw Meule in Budel ieder een cheque van 111 euro in ontvangst nemen. Carnavalsvereniging Buulder Buk kreeg een extra cheque van 111 euro voor de jeugdoptocht in Budel. Ook commissie KempenOptocht Hapert kreeg een financieel steuntje in de rug. 

In totaal werd er 888 euro uitgekeerd. De hogere kosten en lagere inkomsten hebben er volgens medeorganisator Frank Beerten dit jaar flink ingehakt. Beerten: “Na twee afgelaste edities hebben flink uitgepakt om weer zoveel mogelijk mensen naar Budel te krijgen. Het was een gezellig feest, alleen was het aantal bezoekers minder hoog dan verwacht. Daarnaast hadden we te maken met eerder gemaakte kosten in 2021, toen het Verbroederingsbal niet doorging vanwege corona.”

De Budelnaar heeft er alle vertrouwen in dat de bezoekersaantallen de komende jaren weer zullen aantrekken. Beerten: “Het carnaval begint inmiddels weer steeds meer te leven.”

De negende editie van het Verbroederingsbal vindt volgend jaar plaats op zaterdag 25 november.

Foto Monique Duisters