Goud voor Nielle op Taekwondo Presidents Cup

REGIO – Afgelopen woensdag 8 februari nam Nielle Vroegh van Taekwondo KoryoSports deel aan de Presidents Cup in Istanbul (TRK). Dit zogenaamde hoog gerankt E2 Kampioenschap levert extra rankingpunten op met daarnaast, voor de goud en zilver winnaar, een ticket voor deelname aan het Europees Kampioenschap later dit jaar. Nielle wist weer een goede prestatie neer te zetten door het behalen van de hoogste podiumplaats met een gouden plak! De halve finale werd gewonnen tegen Turkije. 1e ronde 4-1 en de 2e ronde eindigde in 7 – 3. In de finale stond Nielle tegenover Frankrijk. Ook deze tegenstandster maakte geen schijn van kans. De 1 ronde eindigde met 6-0 en de 2e ronde werd overtuigend gewonnen met 10-2. Nielle weet steeds beter met een grote diversiteit aan trappen en combinaties het sparring-gevecht aan te gaan. Waar de meeste tegenstanders in hun comfortzone blijven, met weinig varianten en risico’s, durft Nielle krachtige en aanvallend werk neer te zetten. Zelfs bij voorsprong blijft ze druk zetten en controle behouden. Koryosports zou na dit kampioenschap nog een aantal dagen blijven voor de aansluitende Turkse Kampioenschappen maar gezien de desastreuze gevolgen van de aardbevingen in Turkije zijn er 7 dagen rouw afgekondigd waardoor, terecht, dit kampioenschap geen doorgang had. Voor Nielle is dit kampioenschap sowieso geslaagd met het EK ticket op zak met daarnaast, als enige aanwezige Nederlandse sportster, een gouden medaille!

Foto Nielle