Zo vraag je gemakkelijk en snel een zakelijke lening aan!

REGIO – Heb je op korte termijn geld nodig om een langlopende investering in je bedrijf te financieren? Dan kun je een zakelijke lening aanvragen. Veel ondernemers denken dat het aanvraagproces veel tijd in beslag neemt, maar dat hoeft niet. Je kunt namelijk ook gemakkelijk en snel een zakelijke lening aanvragen. In deze tekst leggen wij je uit hoe je dit doet.

Waar gebruik je een zakelijke lening voor?
Als je nog niet eerder een zakelijke lening aangevraagd hebt, wil je waarschijnlijk eerst weten waar je deze financiering voor kunt gebruiken. Veel ondernemers vragen een zakelijke lening aan om een langlopende investering in hun bedrijf te financieren. Je kunt een nieuwe machine kopen met het geleende geld, maar ook investeren in uitbreiding van je bedrijfspand. Daarnaast is een zakelijke lening geschikt als bedrijfsovername financiering. Ben je op zoek naar een financiering om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen of de dagelijkse uitgaven van je bedrijf te betalen? Dan kun je beter zakelijk krediet aanvragen.

Vergelijk aanbieders met elkaar
Ben je erover uit dat een zakelijke lening de beste financieringsvorm is voor jouw bedrijf? Ga dan op zoek naar een aanbieder. Lang hoef je hier niet naar te zoeken, want bij vrijwel iedere bank kun je tegenwoordig een zakelijke lening afsluiten. Sommige ondernemers sluiten deze financiering af bij de eerste de beste bank die zij tegenkomen, maar dit raden wij je niet aan. Je betaalt dan mogelijk onnodig veel voor de lening en misschien zijn de voorwaarden ook wel minder gunstig dan bij een andere partij. Reden genoeg om zakelijke leningen te vergelijken voordat je een keuze maakt. Wil je niet veel tijd besteden aan het vergelijken van deze financiering? Gebruik dan een vergelijkingssite. Zo’n site helpt je binnen de kortste keren om de beste zakelijke lening te vinden.

Bereken je maandlasten
Wanneer je een zakelijke lening afsluit, moet je iedere maand geld terugbetalen aan de bank. Je gebruikt immers geld van een ander om te investeren in jouw bedrijf. Hoeveel je per maand betaalt, hangt af van een aantal factoren. De hoogte van het leenbedrag speelt hier een belangrijke rol in, maar dat geldt zeker ook voor de rente. Om te voorkomen dat je een lening afsluit met té hoge maandlasten, bereken je eerst of je een zakelijke lening kunt betalen. Je kunt zelf een berekening maken, maar veel banken hebben hier een handige tool voor. De rente over zakelijke lening wordt overigens vastgezet op het moment dat je de lening afsluit, waardoor je precies weet hoeveel je per maand betaalt voordat je de lening afsluit.

Online aanvraag indienen
Kom je niet in de (financiële) problemen door een zakelijke lening af te sluiten? Dan wil je deze financiering misschien zo snel mogelijk aanvragen. Hiervoor bezoek je de site van een bank. Bij veel geldverstrekkers kun je tegenwoordig namelijk online een zakelijke lening aanvragen. Je levert een recente jaarrekening aan en het transactieoverzicht van de afgelopen vijftien maanden. Nadat hiernaar gekeken is, ontvang je een aanbod op maat. Als je hierop ingaat, kan het zijn dat een bank om aanvullende gegevens vraagt. Gaan zij ook akkoord? Dan wordt het bedrag binnen de kortste keren op jouw zakelijke rekening gestort.