Derde plaatsingswedstrijd Turnen Dames 2e divisie

BUDEL – Afgelopen weekend vond er in Reusel de derde, tevens laatste, plaatsingswedstrijd plaats voor de turnsters in de 2e divisie. Zaterdag turnden Lieke Broers en Maudi op den Buijsch in de categorie senioren en zondagochtend mocht Laura van Bakel aantreden bij de junioren.

Lieke en Maudi startten op het spannende toestel balk. Lieke kon haar zenuwen goed onder controle houden, helaas moest Maudi één val incasseren. Op het toestel vloer turnden ze allebei een mooie choreografie. Op sprong turnde Lieke een overslag 1,5 draai maar helaas werd deze door de jury afgewaardeerd, en op brug moest ze het toestel vroegtijdig verlaten. Maudi turnde stabiel op zowel sprong als brug. 

In een poule van 36 turnsters werden Lieke en Maudi, na drie plaatsingswedstrijden, 18e en 28e. Beide plaatsen zich hiermee voor de landelijke halve finale bij de senioren 2e divisie.

Laura heeft zich afgelopen zondag als derde in de poule van 34 turnsters geplaatst voor de halve finale turnen, bij de junioren in de tweede divisie. Deze ranking is het resultaat van drie plaatsingswedstrijden. Doordat ze eerder de tweede plaatsingswedstrijd wist te winnen, was deelname aan de halve finale al gegarandeerd en was het doel van deze wedstrijd om nieuwe elementen te oefenen als voorbereiding op de halve finale.

Op sprong leverde haar tsukahara, die ze voor het eerst gehoekt liet zien, het hoogste cijfer op. Na drie toestellen stond Laura al op een vierde plaats. Met nog een vloeroefening met een hoge moeilijkheidsgraad te turnen, kwam een podiumplaats wederom in het zicht. Een niet volledig goed uitgevoerde gymnastische sprong werd haar echter door de jury zwaar aangerekend, waardoor ze helaas niet op kon klimmen naar een podiumplek en ze als vierde eindigde. Laura turnt haar halve finale op 12 maart in Volendam.