Belgisch kampioenschap Meerkamp te Louvain La Neuve

PELT – Op  11 en 12 februari vond in Louvain La Neuve het Belgisch kampioenschap Meerkamp plaats. Daan van Selst van Sporting Atletiekclub Neerpelt (SACN) zat bij de 16 beste meerkampers van België bij de scholieren. Dit was nodig om mee te mogen doen aan dit kampioenschap. De eerste dag waren de 60m goed, het verspringen viel wat tegen. Hier bleef hij 30cm verwijderd van zijn best prestatie. Ook bij het kogelstoten viel het wat tegen. Hij scoorde een 6de plaats, maar er zat meer in. Heel jammer om zo een meerkamp te beginnen. Maar de polsstok moest nog komen. Hier eindigde Daan als 7de met een sprong van 3m30. Na de eerste dag stond Daan op de 9e plaats met 2128 punten De 60m H op de tweede dag was zeker. Daan zette een nieuw Persoonlijk Record (PR) neer.

Daarna kwam hoogspringen waar hij heel mooi 4de werd met een sprong van 1.82 m. Opnieuw een persoonlijk record en clubrecord! En toen kwam de gevreesde 1000 meter. Maar Daan zette een tijd neer van 3’06. En daarmee kan hij heel tevreden zijn, want ook dit was een persoonlijk record! Het eind puntentotaal van Daan bleef steken op 4082 punten.

Hiermee benaderde hij het clubrecord van 1988 behaald door zijn polsstok-trainer

Benny Maes (4170 punten). Met een iets betere eerste dag mag het clubrecord volgend jaar geen probleem zijn! Proficiat Daan!