Pieter Embrechts en Noémie Schellens: La Serenata

PELT – Op vrijdag 24 februari om 20.30 uur komen Pieter Embrechts en Noémie Schellens naar de Sint-Martinuskerk met de voorstelling ‘La Serenata’. 

In het zuiden van Italië wordt tot op vandaag de traditie van de serenata in ere gehouden: de avond voor het huwelijk begeeft de bruidegom zich met gevolg én gitaar naar het huis van de aanstaande bruid om onder het balkon de Liefde en het Leven te bezingen. Sopraan Noémie Schellens en gitarist Maarten Vandenbemden brengen serenades van onder de Napolitaanse zon tot in de geurige tuinen van Aranjuez, van de meeslepende opera-aria’s van Vincenzo Bellini tot de nostalgische klankwereld van Reynaldo Hahn.

Zanger, acteur en rasverteller Pieter Embrechts is de bard van dienst met prachtige liefdesgedichten, verhalen en songs over de lenige liefde. Van Hugo Claus tot Toon Tellegen en van Judith Herzberg tot Herman Brusselmans. Samen brengen ze een lofzang op het leven en de liefde in de goddelijke setting van prachtige kerken. Halleluja! Een organisatie van CC Palethe. Meer info en tickets via www.palethe.be 

Foto Serenata Fotocredit Koen Broos