Foto’s en uitslagen Optocht Budel

BUDEL – Carnavalsdinsdag… dat is de dag van de optocht van Carnavalsvereniging Buulder Buk. Het was een fantastische optocht. HAC Weekblad heeft er deze week aandacht voor in de papieren versie. En op de website natuurlijk ook. Hier zijn de foto’s van fotograaf Jos Meusen! De uitslag…

Prijzen Grote Optocht van c.v. Buulder Buk

Individuelen
Prijs Leus Deelnemer

 1. Tis wa mej da gebit – Nè Wies
  1. Vals plat – Klivia’s
   1. Klokkenspel – c.v. De Feestvarken

Kleine groepen

 1. Voltooien – c.v. ’t Valt nè mej
  1. Vreemde vogels – c.v. Ut Wurd Niks
   1. Kruistocht – c.v. de Pretmakers

Grote groepen

 1. Drei ker mis – c.v. de Dwarsliggers
  1. Rôad van elf – c.v. De Lamballen
   1. Beeldenstorm – c.v. de Doerakkers

Wagens

 1. Kroongetuige – c.v. De Plak
  1. Wij laten carnaval dit jaar niet schieten – c.v. de Lolmakers
   1. Draaien, Zwieren, Carnaval Vieren – KPJ Bergeijk

Gouwe Getje ging naar c.v. de Plak met Kroongetuige. De c.v. Buulder Buk Wisselbeker werd gewonnen door c.v. de Doerakkers met Beeldenstorm. De Geinbok 2023 was voor de Dwarsliggers met ‘Drei ker mis.

’t Gouwe Getje
Dit is de hoogste onderscheiding van de Grote Optocht. Het is een onderscheiding die voor één jaar in het bezit blijft van die deelnemer of vereniging met het hoogst aantal punten van de jury. De hoogste onderscheiding voor de Grote Optocht kan door iedereen, ongeacht categorie of afkomst worden gewonnen.

Buulder Buk Wisseltrofee
Deze is te winnen door de beste creatie uit het Bokkenrijk, ongeacht de categorie van deelname. Om deze beker definitief in het bezit te krijgen moet de beker drie opeenvolgende jaren gewonnen worden door dezelfde deelnemer. De deelnemer die de beker in totaal vijf keer weet te behalen wordt ook definitief eigenaar. Dit is echter slechts van toepassing per wisselbeker. M.a.w. wordt de beker gewonnen, dan beginnen de vijf jaren opnieuw te tellen.

Buulder Buk Geinbok
De Buulder Buk Geinbok wordt jaarlijks uitgereikt aan een deelnemer uit de Grote Optocht die door
zijn/haar uitbeelding het publiek het meest laat lachen. Het gaat hierbij dus duidelijk om een geinige, leuke creatie met hoge amusementswaarde. De Geinbok kan in iedere categorie vallen en wordt uitgereikt aansluitend aan het uitreiken van de bekers in de categorie waarin de Geinbok is gevallen.