Verken nieuwe meanders op de Warmbeek

ACHEL – De Warmbeek ter hoogte van de Achelse Kluis meandert opnieuw. In een wandeling van 3 km vertellen experts van de Vlaamse Milieumaatschappij en het Agentschap voor Natuur en Bos over het belang van meanders voor de natuurlijke waterberging en de lokale fauna en flora van de Warmbeek.

Je wandelt in een lus vanaf de Kluizerdijk langs enkele meanders. De wandelingen zijn op zaterdag 18 maart en duren ongeveer anderhalf uur en starten om 13.30 en 14.00 uur.

Laarzen zijn aangeraden. Afspraak aan de parking van de Achelse Kluis (Kluizerdijk). De wandeling is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Inschrijven doe je via de knop https://tinyurl.com/warmbeek

Geen zin in een wandeling? Tussen 13.00 en 16.30 uur kan je terecht bij een infostand op de Kluizerdijk. Hier geeft de VMM je meer info over de waterkwaliteit en kan je kennis maken met de waterdiertjes in de Warmbeek. Vrijwilligers van de vissenwerkgroep van LIKONA vertellen je welke vissen er leven. Doorheen de dag is de brasserie van de Achelse Kluis geopend.