Optocht Heiknuuters als vanouds

BUDEL-DORPLEIN – Het zal wel “nè veul zien” was een veelgehoorde opmerking in het dorp, doelend op het aantal deelnemers en de kwaliteit van de Dorpleinse optocht, na twee jaar afwezigheid door de coronapandemie. Niets was minder waar . . . Nadat bekend werd dat de optocht in Sterksel afgelast moest worden en andere optochten in de buurgemeenten beduidend minder inschrijvingen hadden was ook de verwachting dat dit in Budel-Dorplein – Heiknuuterrijk –  het geval zou zijn. Dit was echter niet het geval. Zo’n dertig carnavalsnummers trokken vanaf het kerkplein over de Hoofdstraat, Stationsweg tot aan de frituur Dorplein. Een kleurrijke stoet van individuelen, kleine en grote groepen en een enkele grote wagen vermaakten het publiek. Dat laatste was overigens ook genoeg aanwezig.

Het was een optocht waarin jong en oud vertegenwoordigd was. Vaak samen in één groep.

Het weer werkte ook mee. Bewolkt dat wel. Maar met een temperatuur van 10 graden en zonder regen was het de ideale combinatie. Prinses Vanessa 1, Markiezin Renske 1, Jeugdprins Niels 1e en Jeugprinses Fenne sloten op de nieuwe prinsenwagen van de Heiknuuters de optocht af. Als dit een tussenjaar moet zijn om volgend jaar weer op sterkte te zijn hebben ze in Dorplein wat te verwachten komend jaar.

Foto Jack Roosen 10