Prinses Nicky I op bezoek bij oud-prins Wiel I

BUDEL – Carnaval is de afgelopen dagen weer uitbundig gevierd. Ook door de bewoners van Os Thoes in Budel. Ze kregen op carnavalsvrijdag hoog bezoek van de dorstlustige hoogheden van carnavalsvereniging Buulder Buk, waaronder prinses Nicky I en het Budelse jeugdprinsenpaar. Het bezoek had een bijzonder tintje voor bewoner Wiel Vonken. Hij regeerde in 1963 als prins Wiel I over het Bokkenrijk, zestig jaar voor de huidige prinses met scepter zwaaide. Dit bijzondere jubileum werd vrijdag feestelijk gevierd. De oudste nog in levende zijnde prins van Buulder Buk was het carnaval vieren duidelijk nog niet verleerd. Gehuld in een fraaie cape en steek, met de originele prinsenketting om zijn nek, was hij weer even helemaal prins Wiel I. 

Foto Jos Meusen – Tekst Roy de Leijer