Sporting wint tegen Aalsmeer en klimt naar 4e plaats

PELT – Jawel! Met nog 1 speeldag te gaan heet de uitdager niet meer Visé maar wel Hurry-Up! Maar het goede nieuws is dat handbal Sporting Pelt zijn lot zelf in handen heeft en niet achteruit maar vooruit moet kijken. Hubo Handbal heet de tegenstander en die klip moet nog genomen worden, voorwaar geen makkie, maar met deze uitgangspositie moeten we er vol voor gaan en zorgen dat het niet meer fout loopt!

Sporting begon best goed en nam een goede start en leidde de dans, maar Aalsmeer had niets te verliezen en speelde vele malen rustiger dan de rood-witten. Zo bleef Aalsmeer niet alleen in het spoor (5-5 na 10m) maar nam het ook resoluut de leiding: 8-11 na 20 minuten en zelfs 11-16. Sporting herpakte zich en kwam terug tot 15-16; een heel belangrijke fase in de wedstrijd was dit! Opnieuw deed de bank van zich horen! De ingevallen Spooren, Deekens en Door Vandebeeck hielpen Sporting terug in de wedstrijd en met 15-17 aan de rust én het eerste balbezit was er in de tweede helft (zoals het cliché zegt) nog alles mogelijk. Ondertussen werd er met 1 oog naar Visé-Lions gekeken en dat zag er (ook) niet goed uit want Lions stond op achterstand!

In de tweede helft borduurde Sporting verder op de agressieve dekking, met opnieuw een sterk middenblok Vandebeeck-Schoenaker,  waarmee we de 1e helft geëindigd waren. Het scorebord kon niet meer volgen maar gelukkig de scheidsen wel. Het werd close, heel close! Aalsmeer bleef nipt aan de goeie kant van de score na 40 minuten: 20-21 maar je voelde de druk van Sporting steeds groter worden. Robbe kwam na enkele mindere weken juist op tijd weer helemaal boven water en hielp Sporting flink aan de leiding: 26-23 na 50 minuten. De voorsprong werd zelfs 4, vooral via Peltenaren Vandebeeck (Door) en Spooren, maar de zenuwen sloegen toe en uiteindelijk hielpen we Aalsmeer zelf terug in de wedstrijd, ondanks een belangrijke stop van Nick Deekens. Vooraan misten we echter en Aalsmeer kwam dus nog 1x terug: van 29-25 naar 29-27! Het Dommelhof hield zijn adem in maar slordigheden aan beide kanten zorgden dat de score niet meer veranderde: 29-27 winst! Daarmee is een belangrijk deel van het werk geleverd, maar het is pas af als we bij Hubo handbal gaan winnen.

De spelers waren blij maar stonden midden op het veld rond elkaar te kijken naar het schermpje van één gsm en zagen hoe Jasper Adams de beslissende in de pin gooide namens Lions in Visé! Nog nooit werd er zo hard gevierd voor de winst van een concurrent! Want hierdoor staat Sporting op een plaats die recht geeft op de halve finales van de BeneLeague. Dank aan de aanwezig supporters, waaronder de supporters van voetbalclub Esperanza Pelt. Er is een kruisbestuiving in de maak!

Volgende week verwachten wij niks minder dan een (eerste) volksverhuizing richting Hasselt, alwaar we om 20u00 moeten proberen om de kroon op het werk te zetten! C’mon Sporting!