Wandeltocht

Op zondag 26 februari organiseert Wandelsportvereniging OLAT een wandeltocht vanuit Olland bij Sint-Oedenrode. 

Start- en finishlocatie zijn bij Ontmoetingscentrum De Loop’r, aan de Pastoor Smitsstraat 40,

te Olland. Starten kan vanaf 08.00 uur. De afstanden zijn 10, 15, 20, 30 en 40 km.

Onderweg zijn er 3 wagenrusten en 2 caférusten. Dit afhankelijk van de te wandelen afstand. De verzorging op de wagenrusten is bij de prijs inbegrepen. Die van de caférusten niet.  De route wordt helemaal uitgepijld en je krijgt ook een routebeschrijving mee.

De wandeling gaat zoveel mogelijk over onverharde paden door de omringende natuurgebieden. Olland ligt in het Dommeldal en maakt deel uit van nationaal landschap Het Groene Woud. Het ligt in een landbouwgebied dat betrekkelijk kleinschalig is met populierenrijen en soms kleine stukjes bos. Afhankelijk van de te wandelen afstand komen we door de Geelders, Berselaar, Vossenholen, Bodem van Elde, Vier Gemalen, Gemonde, Zegenwerp, Venrode en Kasteren. We zien daarbij onderweg ook regelmatig De Dommel. Je kunt ervan uitgaan dat we een hele mooie wandeldag tegemoet gaan. 

Je kunt inschrijven op het startbureau vanaf 07:30 uur, contant of met pin, of met een voorinschrijving via www.olat.nl/actuele-inschrijvingen Op deze website staat ook een uitgebreide voorbeschouwing. Het is zelfs mogelijk deze dag 50 of 60 km te wandelen, maar dat kan alleen met voorinschrijving.