Scholen strijden tegen elektronisch afval!

REGIO – Twaalf basisscholen uit Eindhoven, Geldrop-Mierlo en Valkenswaard  doen van maandag 6 maart tot en met donderdag 30 maart  mee met de E-waste Race. Het project is officieel van start gegaan met kick-off’s met wethouder Rik Thijs op basisschool de Troubadour in Eindhoven, wethouder Hans van der Laar op basisschool St. Jozef in Geldrop-Mierlo en wethouder Rens Pijnenburg op basisschool St. Martinus in Valkenswaard.  De twaalf deelnemende teams gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (ook wel e-waste). De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie! 

Woont u in de buurt van een van de deelnemende scholen, dan kunt u tussen 6 maart en 30 maart gemakkelijk en gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet u door uw elektronisch afval online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl. Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges, losse batterijen en losse accu’s vallen niet onder e-waste en mogen dus niet worden ingeleverd.
 
U kunt helpen!

Wanneer u uw klein elektronisch afval apart inlevert, zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. De E-waste Race maakt het u gemakkelijk doordat leerlingen het afval bij u thuis komen ophalen. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste en de school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje. Dus biedt uw kapotte of oude elektronische apparaten online aan! Als dank voor uw bijdrage in de strijd tegen e-waste ontvangt u kortingscodes voor mooie duurzame producten. Hieronder vallen de koptelefoons van Repeat, sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot (BYOR)

De scholen die in Eindhoven meedoen zijn Talisman, Salto International School, Mytylschool, De Achtbaan [locatie Calaislaan], De Achtbaan [locatie Normandiëlaan], Tarieq Ibnoe Ziyad en de Troubadour. In Geldrop-Mierlo doen de Van Der Puttschool, De Vlinder en St. Jozef  mee en in Valkenswaard basisschool Agnetendal en basisschool St. Martinus. De E-waste Race Eindhoven, Geldrop-Mierlo en Valkenswaard  is mogelijk gemaakt door de gemeente Eindhoven, gemeente Geldrop-Mierlo, gemeente Valkenswaard en Cure Afvalbeheer.