Sociale activiteiten in de gemeente – doe mee!

Sociale activiteiten in de gemeente – doe mee!
Ben je nieuw in de gemeente, of wil je gewoon de banden met je buren sterker maken – en daarbij ook nog eens nieuwe vriendschappen creëren? Dan is participeren in activiteiten die in/door je gemeente of locale organisaties georganiseerd worden zeker een goed idee! Maar wat voor interessante sociale activiteiten zijn er eigenlijk in onze regio? Lees mee!

Al spelend participeren
Wat dacht je van een leuk spel spelen terwijl je nieuwe mensen leert kennen, of juist oude kennissen en buren tegenkomt? Bingo is een spel dat al jarenlang populair is, onder andere omdat het gemakkelijk mee te spelen is voor iedereen. Vaak worden bingoavonden door clubs georganiseerd, of voor een speciale gelegenheid. Zo organiseert vv Maarheeze bijvoorbeeld een jaarlijkse Kerstbingo, dat voor zowel leden als niet-leden open is. Voor fans van dit leuke spel die ook thuis willen oefenen, kan je trouwens ook online gokken op talrijke platformen.

Snuif eens wat cultuur op
Wat dacht je van een toneelstuk in het lokale theater, of bijvoorbeeld een muzikaal stuk zoals La Serenata, dat door Pieter Embrechts en Noémie Schellens in februari in de Sint-Martinuskerk wordt gebracht? Er worden talrijke culturele avonden georganiseerd heel het jaar door. Kies maar wat je het liefst hebt – poëzie, muziek, toneel… En je zal ongetwijfeld bekende gezichten zien in de zaal! Wat ook leuk is, is dat je meteen ook een onderwerp hebt om over te praten, en je er van uit kunt gaan dat je gelijkaardige interesses hebt.

Sporten is gezond
Natuurlijk kan sporten in groep niet ontbreken aan deze lijst. Niet alleen is het twee keer zo leuk om te sporten in gezelschap, maar het maakt het ook gemakkelijker om nieuwe banden te smeden. Niets zo motiverend om contact te leggen met je medespelers bij het voetballen, lopen of in de fitness. Samen sporten kan ook als extra motivatie werken om te blijven doorgaan, en je resultaten verbeteren! Als je graag in teamverband speelt, kan je opteren om je aan te sluiten bij een voetbalclub, of een volleybalvereniging. Wil je liever alleen spelen? Dan is misschien tennis, badminton of atletiek iets voor jou. Ook al speel je één tegen één, blijft er een grote sociale factor. Na het sporten is het ook heel natuurlijk om te blijven hangen voor een praatje. Vaak worden er ook activiteiten voor de hele club georganiseerd, zoals een spaghettiavond of een gala. Dat wil je toch niet missen?

Trek de natuur in
Vaak zien we natuuractiviteiten niet per se als sociaal, maar het hangt er maar vanaf hoe je het aanpakt. Als je een hond hebt, heb je het waarschijnlijk al gemerkt – je maakt veel sneller contact met mensen! En niet alleen andere hondenliefhebbers of -eigenaars, maar gewoon een praatje slaan op straat gebeurt opeens veel vaker. Naast evenementen voor honden, katten, hamsters en consorten kan je tegenwoordig zelfs terecht op datingsites voor hondenliefhebbers. Maar zelfs zonder viervoeter kan je voor een wandeling in het park gaan, en je merkt al snel op dat mensen elkaar op wandelpaden groeten en heel wat socialer zijn dan, zeg maar, in de rij van de supermarkt.