Dames FCC herpakken zich na de carnaval

CRANENDONCK – Na een slechte reeks van twee wedstrijden waarin 6 dure en onnodige punten werden verloren, hebben de dames van Cranendonck zich afgelopen zondag goed herpakt tegen de nummer 3 op de ranglijst. Er werd erg gretig gestart op het nog half bevroren veld in Knegsel. Het was meteen duidelijk dat de dames hier gekomen waren om punten te pakken. Het eerste kwartier moest Knegsel vooral verdedigen. Cranendonck zette veel druk en kon hierdoor profiteren van wat slordigheid achterin. Robin jaagde goed door en kon de bal onderscheppen van de verdedigers om zo Joke in stelling te brengen voor goal. Die twijfelde geen seconde en kon de score openen. Sinds lange tijd stond Cranendonck eindelijk weer eens op voorsprong. Na de goal moest Cranendonck toch een beetje achteruit, als verdienste van de snelle voorhoede. Op één schotje na werd Knegsel niet echt gevaarlijk, maar ook Cranendonck creëerde niet veel kansen meer en het bleef 0-1 voor rust.  De komende 45 minuten zou beslissen wie de punten mee naar huis zou nemen. FCC was in ieder geval gretig en bleef werken met een paar wijzigingen binnen het team. De behendige middenvelder van Knegsel die veel van het spel maakte, werd de hele wedstrijd goed in de tang gehouden door Sanne. Ondanks een paar leuke aanvallen van de uitploeg konden er niet echt kansen meer gecreëerd worden. Ook Knegsel probeerde wel kwam niet verder dan de 16-meter en een paar minder gevaarlijke corners. Het mooie voetbal was er inmiddels wel wat uit, er moest vooral degelijk gespeeld worden. Interim keepster Karin hield de 0 vandaag en zo konden de 3 punten mee naar Cranendonck!

Donderdag 2 maart speelt het zevental om 20 uur een thuiswedstrijd tegen Mifano en zondag spelen zij wederom thuis, dan tegen Neerkandia om 10 uur. Het elftal mag zondag 5 maart naar Son en Breugel om tegen SBC het een en ander recht te zetten van de heenwedstrijd (1-1).