KFC Hamont verliest bij Racing Peer

HAMONT – KFC Hamont 99 maakte op zaterdagavond de verplaatsing naar Racing Peer. De gastheren speelden een uitstekende eerste seizoenshelft maar waren naar de middenmoot teruggezakt na een povere 3 op 15. Bij KFC was seizoen 2022-2023 tot nu toe vooral gekenmerkt door wisselvalligheid, waarbij uitschuivers en topprestaties (vooral in thuiswedstrijden) elkaar afwisselden. In Peer was het wedstrijdbegin voor Hamont goed: Kobe Schetz scoorde na een kwartier de verdiende 0-1. Met een doelpunt vlak vóór rust en eentje kort erna boog De Poorter de achterstand om in een voorsprong. Halverwege de tweede helft diepte Do Ceu de voorsprong uit tot 3-1. Dat bleek het signaal voor trainer Jeroen Vanseggelen om een drievoudige wissel door te voeren. Op een kwartier van het einde scoorde Ilario Meli fraai de aansluitingstreffer maar dichter kwam KFC niet meer. Op zaterdag ontvangt Hamont een andere middenmoter: Leopoldsburg. In de heenronde werd er met 3-0 verloren maar met de wetenschap dat de betere resultaten in thuisstadion ‘t Leeuwke behaald werden, rekenen de supporters op sportieve revanche.