Ledûb dames naar finale kampioenschap van Nederland

BUDEL – Zaterdag 28 februari was de halve finale van het Nederlands open jeugd kampioenschap in Dordrecht. Twee  poules waarvan de nummers 1 en 2 zouden gaan kruisen en spelen voor een  plek in de finaleronde op 8 april. De eerste wedstrijd voor Ledûb Volleybal was tegen Nuvoc en dit werd een ‘cleane’ 2-0. De 2e wedstrijd wachtte Volley Tilburg. Hier kreeg Ledûb Volleybal wat meer tegenstand maar ook deze werd met overmacht gewonnen met 2-0. De laatste poulewedstrijd was tegen Next Volley Dordrecht. Zij hadden ook twee keer  gewonnen met 2-0 dus deze wedstrijd zou beslissen wie 1e in de poule werd. De winnaar zou VCN (de winnaar uit de andere poule) ontlopen. Het werd een spannende 1e set waarin Ledûb een 24-21 achterstand moest goedmaken. Met Lynn aan service kwam een mentaal sterk Ledûb terug tot 24-24 waarna de set binnen gesleept werd met 27-25 en een belangrijke 1-0 voorsprong. De 2e set knalde de meiden door en met 25-17 werd het 2-0. Daarmee werden de Budelse dames eerste in de poule. De kruisfinale tegen OKK zou beslissen voor de felbegeerde finaleplek. OKK begon vrijuit en volle bak de wedstrijd en Ledûb maakte zelf teveel serve- en passfouten. Ledûb liep voor het eerst deze dag achter de feiten aan en de 7 punten achterstand van het begin van de set kon niet achterhaald worden. Met 25-22 pakte OKK onverwacht een 1-0 voorsprong. Maar zoals coach Jeroen zei: “zei dit niveau houdt OKK niet vol. Wij moeten secuurder spelen en onze servedruk verhogen.”  En zo geschiede, OKK kon het niet volhouden en Ledûb ging haar normale niveau bereiken. Via 25-9 en 15-7 werd het 2-1 en doel bereikt. Lina, Lynn, Daielle Maren, Cespa, Marit, Frederique, Loes, Eva en Amy gaan op 8 april een gooi doen naar het kampioenschap van Nederland onder de 21 jaar. De finale wordt gespeeld in de Topsporthal aan het Olympiaplein 382 te Tilburg.