Expositie sieraden en schilderijen

MAARHEEZE – De werkgroep Exposities AK de Smeltkroes verzorgt een expositie van 3 maart tot en met 11 april met sieraden van Liliane Winkels en schilderijen van Kunstenaarscollectief Perron 1. De expositie is in De Smeltkroes te Maarheeze.

Liliane Winkels is actief als vormgeefster vanaf 1998. In de beginjaren vooral met interieurvormgeving en het ontwerpen van meubels maar al vrij snel ook met het ontwerpen en vervaardigen van sieraden van edelmetaal en andere materialen. In 2011 heeft Liliane de opleiding goudsmeden aan de vakschool te Schoonhoven afgerond en vanaf dat moment werkzaam als zelfstandig sieraadontwerpster. Veel van de door haar ontworpen zilveren sieraden zijn unica of worden slechts in kleine series vervaardigd. De sieraden zijn modern qua vormgeving met een voorkeur voor duidelijke, heldere lijnen en vormen, die op een speelse manier tot een geheel gevormd worden. Geometrische vormen zijn vaak de basis van haar ontwerpen. Maar ook organische vormen komen in haar collectie voor.

Liliane ontwerpt en maakt sieraden voor exposities, voor haar eigen collectie, voor galeries in Nederland en de Verenigde Staten en daarnaast werkt ze in opdracht. Alle sieraden zijn uit eigen atelier en handgemaakt. Uiteraard kunnen de meeste sieraden ook in goud gemaakt worden. info@lilianewinkelssieraden.nl www.lilianewinkelssieraden.nl

Kunstenaarscollectief Perron 1 is aanwezig met werken van 17 leden. 

Perron 1 bestaat uit een groep enthousiaste amateurschilders en is als collectief al meer dan

vijfentwintig jaar actief. De naam Perron 1 is ontstaan bij de eerste huisvesting die kort bij het oude station was. Sinds enkele jaren maken zij nu gebruik van een ruimte in de voormalige St. Josephschool. Hier is een geweldig ruim en licht atelier aanwezig. De leden werken met olie, acryl, aquarel en met gemengde technieken. Alle leden kunnen tijdens de openingstijden van ‘Onze School’ gebruik maken van deze ruimte. Er wordt geen les gegeven, maar natuurlijk is iedereen bereid de ander te helpen als daarom wordt gevraagd. Door de grote diversiteit aan manieren van werken is deel uitmaken van deze groep als vanzelf leerzaam. Heeft u interesse of wilt u meer over hen weten? Kijk dan op FB. Kunstenaarscollectief Perron 1 of stuur een mail naar perron1maarheeze@gmail.com dan kan er een afspraak gemaakt worden met u. Elke maandag- of woensdagochtend kan men vrijblijvend binnenlopen. Er is dan altijd iemand aanwezig om uw vragen te beantwoorden en niet onbelangrijk, staat de koffie klaar! De werkgroep Exposities van AK de Smeltkroes wenst u veel kijkplezier.  Voor openingstijden van “de Smeltkroes” adviseren wij vooraf te bellen naar 0031 495 593219.