The Lasses en Kathryn Claire in ‘t Boeket

NEDERWEERT-EIND – The Lasses (Sophie Janna en Margot Merah) zingen al een aardig tijdje de sterren van de hemel en dat is niet onopgemerkt gebleven, ook niet buiten Nederland. De in 2015 verschenen cd Daughters kreeg lovende kritieken en verstevigde hun reputatie zonder meer.

Kathryn Claire, een begenadigd violiste en singer-songwriter uit Oregon (USA), liep drie jaar geleden de Ierse sessie in Mulligans binnen, waar Sophie en Margot net a cappella ‘Grey funnel line’ hadden ingezet. Kathryn zong er moeiteloos een derde stem boven en de volgende dag stonden de drie vrouwen samen op het podium. Een Amerikaanse tour werd gepland, gevolgd door een Nederlandse en nóg een Amerikaanse, en inmiddels hebben er meerdere gezamenlijke tours plaatsgevonden zoals ook in Japan (2018). Het plezier van het samen spelen is bijna tastbaar en het publiek roemt de bijzondere intimiteit van de optredens van dit trio.

The Lasses en Kathryn Claire brengen een vocaal sterk repertoire van Ierse folk, Amerikaanse murder ballads en ontroerend eigen werk, waarbij de stemmen samensmelten. Niet voor niets worden ze wel de vrouwelijke Crosby, Stills & Nash genoemd. Theater beleef je bij Theaterboerderij Boeket aan de Rosselsweg 3, Nederweert. Het optreden is op zondagmiddag 2 april om 15.00 uur. Toegang €15. Reserveren via: www.theaterboerderijboeket.nl/

Over Theaterboerderij Boeket

Landelijk gelegen, in het buitengebied van Nederweert ligt op een prachtige locatie Theaterboerderij Boeket.  Bezoekers beleven theater in een pure en intieme vorm in de unieke setting van de theaterboerderij, theaterhuiskamer of theatertuin. Theaterboerderij Boeket biedt een afwisselend programma van artiesten en draait volledig op vrijwilligers en de opbrengst van de kaartverkoop gaat naar de artiest. Theater beleef je bij Theaterboerderij Boeket aan de Rosselsweg 3, Nederweert. Het optreden is op zondagmiddag 2 april om 15.00 uur. Toegang €15. Reserveren via: www.theaterboerderijboeket.nl/