Vier de Boekenweek in Bibliotheek Budel 

BUDEL – Kom ook de 88e editie van de Boekenweek van 11 tot en met 19 maart beleven in Bibliotheek Budel. In deze jaarlijkse campagne staat literaire (non-) fictie centraal, met dit jaar het bijzondere thema “Ik ben alles”. 

Het altijd relevante thema rondom je eigen identiteit staat dit jaar centraal tijdens de Boekenweek. Dit jaar kijken wij naar wie wij zijn als individu, welke rollen we vervullen in het leven en in verschillende situaties, zowel online als offline. Jezelf leren zijn helpt ook om jezelf te accepteren, te respecteren, en je eigen identiteit te waarderen. En hoe beter wij onszelf (leren) kennen, hoe beter wij een ander kunnen leren kennen. Deze persoonlijke zoektocht staat je te wachten met dit thema van de Boekenweek. Door in de huid te kruipen van personages uit allerlei verschillende boeken leer jij jezelf op een interessante manier nog beter kennen. En waar vind je meer verschillende personages en (levens)ervaringen dan in de bibliotheek? Kom daarom naar Bibliotheek Valkenswaard en ervaar talloze verhalen die wachten om ontdekt te worden door jou. 

Muzikale theatervoorstelling “Ik ben een open boek”

Op zondag 19 maart om 14.00 uur speelt kleinkunstenaar Jos van Rens in het theatercafé van de Hofnar. Voor deze voorstelling vertaalde hij het thema “Ik ben alles” naar “Ik ben een open boek”. Hij neemt het publiek mee op zijn eigen persoonlijke zoektocht. Aan de hand van liedjes en verhalen over zijn leven houdt hij zichzelf een spiegel voor. Mag hij van zichzelf alles zijn, een open boek? Iemand die meestal vegan eet maar soms ook een hamburger? Laat je aangenaam verrassen door muziek en teksten zacht als dons en helder als zwart ijs. Toegang is gratis. Meld je wel even aan via www.bibliotheekdekempen.nl.

Het thema ‘Ik ben alles’ is natuurlijk ook voor dichters heel inspirerend. Speciaal voor de Boekenweek schreven de leden van schrijverskring Literatuurke gedichten rondom dit thema. Tijdens de Boekenweek zijn deze gedichten te lezen op een gedichtentafel in de bibliotheek van Budel. Je bent van harte welkom om ze te komen bewonderen.

Kijk voor een overzicht van alle inspirerende activiteiten op onze website: www.bibliotheekdekempen.nl/boekenweek. Meld je aan en wie weet wat je allemaal kunt leren en ontdekken over jezelf en anderen!