Lommelse stripbeurs ‘Getekend, Lommel’ 

LOMMEL – Na de erg geslaagde twee vorige edities vindt zondag 12 maart in Lommel in cultuurcentrum De Adelberg de derde editie plaats van het stripfestival ‘Getekend, Lommel’. De vorige edities mochten telkens méér dan 1.500 bezoekers ontvangen. En… de toegang is nog steeds gratis! Op deze beurs kan u tevens de ‘geboorte’ meemaken van een spiksplinternieuw kinderboek, namelijk ‘Nicko, de poort van je hart’. Dit is het allereerste kinderboek geschreven door een grootmoeder (Marte Severens) en haar kleindochter (Elisabeth Cox), beiden afkomstig uit Pelt, voorzien door vele illustraties van René Bergmans uit Lommel. Een magisch verhaal van een jongen en een konijn, méér info in bijlage! Verder focust de beurs net zoals de vorige edities (uiteraard) op strips, maar ook kinder- en jeugdboeken zullen dus niet ontbreken. U kan er ook terecht voor héél wat signerende tekenaars en uitgeverijen die massaal aanwezig zullen zijn. En ook zal er een grimmeerstand zijn door Amarijn Fontein. Maar er is nóg meer:  de Lommelse winnaars van de LEGO-masters doen een bijdrage door hun stripfiguur in lego gebouwde Donald Duck ter beschikking te stellen, er is het ondertussen bekende Stripbier (brouwerij Amai, Loemelaer), 

kinderen kunnen zélf tekeningen maken op lichtbakken, en er is LIVE-DRAW door meerdere tekenaars, waarvan de resultaten op het einde van de dag per opbod zullen verkocht worden ten voordele van het Goede Doel, deze editie is dat Compagnie & Co.

De ideale uitstap voor het hele gezin op een zondag… U kan er terecht van 10.00 tot 17.00 uur. Meer info over de beurs staat op https://getekendlommel.wordpress.com/