Kyani Joosten Belgisch kampioene

PELT – Op 4 maart vond in Louvain-La-Neuve het Belgisch kampioenschap atletiek voor cadetten/scholieren plaats. Een dag later was het in Gent te doen. Daar stond het

Belgisch kampioenschap atletiek voor juniors op het programma. Sporting Atletiekclub Neerpelt was bij beide evenementen vertegenwoordigd.

Met vijf atleten was SACN aanwezig in de Arena van Louvain-la-Neuve. Met een gouden plak een bronzen medaille en meerdere mooie ereplaatsen mag SACN tevreden zijn.   

De prestaties van de SACN atleten:

Juul Derickx (cadet) eindigde op de 60m op 5de plaats in de reeksen. Dat is een nieuw clubrecord. In de finale werd Juul ook 5e in een nieuwe clubrecordtijd. Op de  200m haalde Juul brons met een persoonlijk best prestatie en clubrecord. Lander Loomans eindigde als 11e bij de 800 meter voor cadetten. Het kogelstoten deed hij ook heel behoorlijk. Lander haalde een zesde plaats. Slechts 8 cm van zijn PR. Opmerkelijk was dat Lander meedeed met kogelstoten met een gebroken vinger stoten! Imke Beks (scholier) eindigde op de 60 als 34e.  Kyani Joosten (scholier) werd op de 200m 16e. Bij het polsstok springen eindigde Kyani als eerste met 3.88 meter. Een Limburgs record! Al heel het seizoen acteert Kyani op hoog niveau. Het Belgisch record (4m05) komt in zicht!  De andere resultaten…

Femke Van hees  scholier 400m 13de

Lars Theunis cadet Polsstok 8ste 

Kato vandervelden junior Kogelstoten 7de

Foto Kyani in het midden