Productief 6-puntenweekend voor damesteams FCC

CRANENDONCK – Zondag 5 maart mochten beide damesteams van FC Cranendonck aantreden. Het elftal speelde in Son en Breugel tegen SBC, waar ze nog een appeltje mee te schillen hadden na het onnodige gelijkspel in de heenwedstrijd. 

Een fel Cranendonck zette gelijk druk op de helft van SBC en creëerde al snel wat kleine kansen. Ondanks dat de thuisploeg nog maar amper over de middellijn was geweest, kwamen ze toch op voorsprong. Een fout in de verdediging zorgde ervoor dat de rechtsbuiten van SBC gemakkelijk kon scoren. Geheel tegen de verhoudingen in keken de Cranendonckse dames tegen een achterstand aan. Dit duurde gelukkig niet lang, want al snel kon Joke met haar goede voorzet chaos creëren in de Sonse verdedigingen zo belandde de bal in het eigen doel. Om meteen orde op zaken te stellen, bleef Cranendonck aandringen op de verdediging. Een vijftal minuten later lag de volgende goal in het netje voor FCC. Robin gaf een goede steekpass op Joke, die alleen voor doel kwam en door de benen van de keepster speelde. Cranendonck tikte goed en speelde een ontspannen eerste helft. Voor rust werd ook de 1-3 nog gemaakt door Maud, die alleen voor doel werd gezet door een mooie steekpass van Wendy. De tweede helft verloor FCC de grip op de wedstrijd. Waar het de eerste helft de bal zo goed rond tikte, was het nu vooral hard werken. SBC kreeg een paar kansjes op doel maar Karin hield in de tweede helft haar doel schoon. Zelf kwam FCC niet meer aan grote kansen, buiten een paar schoten richting doel. Zo bleef de stand 1-3 en boekte Cranendonck een mooie overwinning.

Het 7-tal startte gelijktijdig aan hun wedstrijd thuis tegen Neerkandia. Zij speelden een ietswat rommelige wedstrijd, maar ondanks dat het voetballend wat minder was boekten ze een solide 5-0 overwinning. Volgende week speelt het 11-tal van FC Cranendonck thuis tegen directe concurrent RPC om 10.30 uur. Het zevental mag dan later starten in Nuenen, namelijk om 13.00 tegen EMK.

Lijkt het je wat om te voetballen in het 11-tal of het 7-tal? Twijfel niet om eens langs te komen en een keer mee te trainen om de gezellige sfeer te proeven. We kunnen zeker nog speelsters gebruiken voor het komende seizoen! Je kunt ook altijd eens mailen naar info@fccranendonck.nl