Taekwondo brons in Sofia voor Nielle

REGIO – Vrijdag 3 maart werden in Sofia, de Bulgarian Open Taekwondo kampioenschappen georganiseerd. (Ex)Koning van Bulgarije Simeon van Saksen-Coburg opende het Taekwondo-Kampioenschap. Dit beeld is tekende voor de groeiende populariteit van het Olympisch Taekwondo wereldwijd. Ook nu was het toernooi volzet met 1200 sporters uit 44 landen waaronder: Korea, Bolivia, China, Côte d’Ivoire, Oostenrijk, Indonesië,  Panama, Gabon, Jordanië, Saudi-Arabië, Turkije, Israël, Bosnië, Finland, Brazilië, Tsjechië, Polen, Griekenland, Italië etc. Nielle Vroegh was weer van de partij op dit sterk bezet toernooi en nam voor de 1 keer deel in een voor haar nieuwe klasse tot 59 kg.

Dit was wennen want de sparrings-methodieken verschillen met haar vorige klasse. Nielle wist Brons te behalen na overwinning op Griekenland en verlies door Servië. Dit had niet gehoeven indien Nielle iets attenter was geweest op het score verloop. Van de andere kant was het een goede wake up call na haar continu overwinningen van het afgelopen jaar. Nielle moest zich tevreden stellen met een Bronzen medaille maar heeft weer een mooie internationale ervaring opgedaan in een voor haar nieuwe klasse. Belangrijker voor Nielle zijn op 12 maart de Dutch Open in Eindhoven en 19 maart de Belgium Open in Lommel. Twee mooie thuiswedstrijden dicht in de buurt met eveneens wereldwijde deelname van sterke landenteams en topatleten. Voor de liefhebbers zeker de moeite waard om te kijken.