Dromen beschermen in vredesmonument

PELT – In Pelt, dan specifiek het centrum van Neerpelt staat een vredesmonument met een speciaal verhaal. Op de middenstrook bij de rotonde bij de bibliotheek staat een grote pilaar met boven in kleine raampjes. Achter deze raampjes hangen verschillende kleuren wolkjes. 

Foto Melissa van Wijngaarde

Deze wolkjes staan voor dromen, dromen die iedereen kan hebben, maar vooral ook voor vredesdromen. In de pilaar zijn de dromen veilig en beschermd. Dit beeld staat dus voor het samenbrengen van verschillende culturen, tegenstellingen in standen, verschillende ideologieën en zo verder. De dromen zijn er in verschillende kleuren en vormen om het multiculturele van onze samenleving uit te beelden. Het beeld staat er al sinds 11 november 1999 en is gemaakt door Hilde Keunen. Een Vlaamse beeldend kunstenaar die zich laat inspireren door de mensen en gebeurtenissen in de wereld. Ondanks dat het beeld een beetje grauw en verkleurd is, heeft het nog steeds een sterk standpunt en mag het zeker niet vergeten worden. Als je het beeld passeert kan je nog eens stilstaan bij alles wat er gebeurt en of dit eigenlijk echt de vrede en droom is van de wereld die we in ons hoofd hebben.