Handige informatie over de opleiding bewindvoerder

REGIO – Een lange, uitgebreide e-learning beheerdersopleiding is vereist. Je studeert 35 tot 40 uur ter voorbereiding op alle lesdagen en begint aan de praktijkdagen. Je maakt kennis met het digitale lesmateriaal dat Hoffelijk Financial Care als onderdeel van jouw opleiding ter beschikking stelt. Je wordt voorbereid om de praktijkdagen te beginnen met praktijkcases. Tijdens de praktijkdagen krijgt je aanmeldingen van potentiële cliënten, intake, uitvoering en beëindiging, schulden- en contactgedrag en professionele betrokkenheid. Je behandelt alle onderwerpen tijdens de klassikale en praktische fase van de bewindvoerdersopleiding. Na succesvolle afronding van de klassikale en praktijkfase ontvangt je een certificaat waarmee je aan de slag kunt als bewindvoerder. Voor het verkrijgen van een certificaat voor de opleiding bewindvoerder verwijzen wij je naar dit artikel.  Lees meer informatie over de opleiding en hoe je het haalt in dit artikel.

Leren in de praktijk
Op de eerste dag van de cursus leert je hoe je beschermingsbewind kunt aanvragen. Op de tweede dag leert je hoe je de financiële situatie van een potentiële cliënt beoordeelt. De volgende dag weet je alles over beschermingsbewind. Op de derde dag leer je alles wat je moet weten over beschermingsbewind. Op de vijfde dag behandel je het schulddossier van jouw cliënt. Op de laatste twee dagen neem je deel aan praktijkgerichte activiteiten. Tijdens deze activiteiten leer je praten met jouw cliënten, hun familieleden en maatschappelijk werkers. Naar aanleiding van deze sessies voer je een schuldgesprek met een schuldeiser. Jouw professionele status wordt geëvalueerd in het licht van de definitie van jouw beroep. Misschien beschouw je jezelf al als een expert na afloop van de online cursus, maar in werkelijkheid hebt je zeven dagen praktijkonderwijs nodig om het echte werk te krijgen.

Goed onthouden
Deze lessen zijn zo belangrijk dat je moet doen alsof je een echte klant bent terwijl je ze volgt. De vaardigheden die je hier leert zijn cruciaal als je een professionele administratief medewerker wilt worden. Tijdens het praktische gedeelte van de cursus leer je hoe je met echte cliënten omgaat door zelf te doen alsof je een cliënt bent. Na het volgen van deze cursus bent je in staat om als beschermingsbewindvoerder een verzoekschrift in te dienen bij de rechtbank. Je leert op de praktijkdagen alles over beschermingsbewind en hoe je met schulden omgaat. Als een beschermingsbewind eindigt, moet je weten wat je moet doen. Hierover leer je in de les. Ook leer je over onderhandelen met schuldeisers en praten met familie, cliënten en hulpverleners. Daarnaast leer je hoe je professioneel omgaat met schuldeisers. Ook leer je hoe je professioneel omgaat met schuldeisers. Bekijk meer opleidingen voor financiële zorg bij Hoffelijk